Tecknare & skribent

Jag har tecknat och skrivit sedan 16-årsåldern. Det började med små teckningar och artiklar på Vestmanlands läns tidnings UNG-sida 1983 och därefter har det blivit många uppdrag för tidningar och radio. Under flera år medverkade jag som krönikör i programserien ”Tänkvärt” som sändes vardagsmorgnar i Sveriges Radio P4 Västmanland. Humor är så viktigt. Jag tror verkligen att livet blir lite lättare att leva om man kan skratta i vardagen och att kunna skratta åt sig själv är väldigt befriande.

Jag har genom åren arbetat som illustratör och skribent för olika tidningar och företag. Några av mina uppdragsgivare som illustratör/serietecknare är Platsjournalen, tidningen Må bra, Telia, Västerås stad, Vestmanlands läns tidning, HTF-tidningen, Arbetsförmedlingen och Kyrkans tidning.

Jag har arbetat som reporter/fotograf för Vestmanlands läns tidning, radio Megapol, Västerås Tidning och Västerås Lokal TV. Har genom åren haft återkommande uppdrag som krönikör på Sveriges Radio P4 Västmanland. Jag medverkade under vardagsmorgnar med krönikor i ”Tänkvärt” och ”Tankspritt med Lisa Ludd”.

Författare och illustratör i den egna boken ”Så får du jobbet!” (Studentlitteratur förlag) och illustratör i böckerna ”Den nya livsstilen” av Lars-Eric Uneståhl (Veje förlag) och ”I röda timmen” av Rita Bergkvist (Omfalos).

Kontakta mig gärna: helenaburewijk(at)gmail.com