Norska fångar på foto i Digitalarkivet

Digitalarkivet är en riktig guldgruva om man söker sin släkt i Norge. Här finns kyrkböcker och många andra viktiga källor att söka i, helt kostnadsfritt. Du kommer till Digitalarkivet genom att ”klicka” här.

Nytt för i år är bland annat en söktjänst med 12 000 foton av norrmän som hamnat i klammer med rättvisan genom tiderna. På Digitalarkivets webbsida förklarar man; ”I dette arkivet finnes det forbryteralbum med portretter av arresterte fra perioden 1880 til 1957. Blant de arresterte og dømte som finnes i albumene er det flest menn, men også bortimot 900 kvinner. De fotograferte er fra hele landet og i alle aldersgrupper. De eldste personene er født rundt 1810 og de yngste vil være født på 1930-tallet.”
Du hittar arkivet här.

I Digitalarkivet finns numera 12 000 foton på norska fångar under perioden 1880 – 1930.

2 reaktioner på ”Norska fångar på foto i Digitalarkivet

  1. Helena Bure Wijk

    Hej Anonym!
    Förlåt att mitt svar har dröjt ❤
    Du kan söka på namn, födelseår, bostadsort etc. i den större "rutan" ("sök etter person…") men du kan även göra avancerade sökningar genom att "klicka" på rubrikerna under "rutan" om du exempelvis söker efter en speciell gård eller vill hitta vissa kyrkböcker. Lycka till med din forskning! ❤
    Länk till Digitalarkivet: https://www.digitalarkivet.no/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s