Så laddar du ned och sparar ditt släktträd från My Heritage

Jag får många brev från människor som är betalande medlemmar hos olika släktforskningsföretag, men som gärna vill avsluta abonnemangen. Saker och ting kan snabbt förändras i våra liv. Man kanske inte känner att man har råd eller tid att ägna sig åt släktforskning i den omfattning att det motiverar kostnaden för sådana abonnemang.

När man är på väg att avsluta ett abonnemang efter lång tid oroar man sig sällan över att man inte längre kommer att ha tillgång till kyrkböcker eller ”smarta matcher”. Det som verkligen bekymrar är förlusten av det släktträd som man mödosamt har byggt och lagt upp på sin sida under abonnemangstiden.

Det finns idag flera företag som erbjuder oss att ladda upp släktträd och att ta del av tusentals kyrkböcker, släktforskningstips, DNA-funktioner med mer. I det här inlägget ska jag berätta hur du kan ”ladda ned” och spara det släktträd som du har lagt upp hos företaget My Heritage.

My Heritage har flera olika abonnemangsformer.
Det grundläggande abonnemanget kostar ingenting och du kan bygga ett släktträd med max 250 personer. Med gratisabonnemanget har man inte tillgång till några funktioner såsom kyrkböcker eller ”smarta matcher”.  Abonnemangspaketet ”komplett” kostar 3 649 kronor per år (första året 2 549 kr). Med detta abonnemang kan du bygga släktträd med obegränsat antal personer samt ta del av alla ”smarta matcher”, kyrkböcker, avancerade DNA-funktioner och dokument. Man erbjuder även abonnemangspaketen ”premium, ”premium plus” samt ”data”, som kostar mellan 1 839 – 1 949 kronor/år. Du kan läsa mer om de olika ”paketen” och vad de innehåller och kostar på företagets webbsida.

Om du idag är betalande medlem för abonnemanget ”komplett” så har du möjlighet att bygga släktträd med obegränsat antal personer. Om du väljer att avsluta abonnemanget så kommer du i framtiden, när abonnemanget har löpt ut, endast ha tillgång till ett släktträd med 250 personer (gratisabonnemanget). Därför är det viktigt att du, innan abonnemanget löper ut, ser till att ladda ned och spara det/de släktträd som du har lagt in på din sida.

Gör så här för att ”ladda ned” ditt släktträd:

1. Logga in på ditt konto på My Heritage. Välj fliken ”släktträd” och sedan ”hantera släktträd”


2. Välj ”exportera GEDCOM-fil”.
Gedcom är ett format för utbyte av data mellan olika genealogi-system, som gör att du kan spara dina släktträd i din dator och sedan ladda upp, om du vill (genom att ”importera GEDCOM” i exempelvis ett släktforskningsprogram som Min släkt eller på internet).

Obs! Om du har skapat flera släktträd på My Heritage så måste du göra detta moment för varje släktträd.


3. Spara sedan dina släktträd i form av GEDCOM-filer i din dator.

 

Om du har DNA-test hos My Heritage

My Heritage är ett av flera företag som erbjuder DNA-test och om man har gjort sitt DNA-test där (eller laddat upp DNA från Family Tree DNA) så kan man ta del av alla ”DNA-funktioner” med ett gratisabonnemang, om man betalar 324 kronor och på så sätt ”låser upp” alla DNA-funktioner.

 

4 reaktioner på ”Så laddar du ned och sparar ditt släktträd från My Heritage

 1. Zofia Lundin

  Hej
  Är nybörjare och har tillagd fel personer i mitt släktträd. Det dök upp matchningar som jag av misstag la till. Hur tar jag bort dessa personer och dess data?
  Tacksam för svar.
  Zofia Lundin
  Svara gärna till chicko@gmail.com

 2. Helena Bure Wijk

  Hej Zofia! ❤
  Jag hittade en "manual" där det står att du kan radera de felaktiga anorna genom att klicka på personen som du vill ta bort. I rutan som kommer upp till vänster så "klickar" du på knappen "mer" (tre prickar) och tar bort eller ändrar. Jag har tyvärr inte något träd på My heritage nu men önskar dig varmt lycka till ❤

 3. Yvonnes Andersson

  Jag vill för andra året rad säga upp mitt avtal med er, men kommer inte fram.
  HUR GÖR JAG????
  Mitt konto-id är 1039107731
  Jag har inte råd helt enkelt att ha det kvar. SVAR *ÖNSKAS det fick jag inte ifjor,….
  KO)NTAKTA MIG JAG- VILL PRATA MED NÅGON – GÄRNA PÅ SVENSKA!!!!!
  M V H Yvonne Andersson

 4. Helena Bure Wijk

  Hej Yvonnes! ❤
  Jag förstår att du känner dig frustrerad då du inte hittar någon kontaktinformation!
  Logga in på ditt konto och gå sedan till gå till applikationen Inställningar:
  1. Tryck på ditt namn.
  2. Tryck på Prenumerationer:
  3. Tryck på den prenumeration du vill hantera.
  4. Tryck på Avbryt prenumeration
  (informationen är hämtad från My Heritage)

  Hoppas att allt går bra ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s